Jabatan Amal Kelantan

Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan

 • Selamat Datang

  Image

  Terima kasih kerana telah mengunjungi blog Jabatan Amal Kelantan. Laman ini sedang dalam pembangunan. Segala komen & cadangan amat dialu-alukan. • Sumbangan Diperlukan

  Jabatan Amal Kelantan amat mengharapkan sumbangan kewangan dalam meneruskan gerak kerja dalam membantu masyarakat. Sumbangan tuan puan boleh disalurkan ke akaun Jabatan Amal Kelantan, No. Akaun Bank Islam (BIMB) : 03018010118457. Segala sumbangan yang diberikan diucapkan ribuan terima kasih.

 • Kiriman Terbaru

 • Sejarah

  Pada Satu hari dalam ini telah berlaku satu peperangan saudara dikenali dengan nama Perang Jamal (Perang Unta). Inilah peperangan saudara pertama dalam sejarah Islam.

 • Hadith Pilihan

  Usman bin Abi Ash r.a. bertanya; "Ya Rasulullah, aku sering diganggu syaitan dalam solat, sehingga bacaanku menjadi kacau kerananya. Rasulullah s.a.w. bersabda; "Ya, yang demikian itu memang gangguan syaitan yang dinamakan Khinzab. Kerana itu apabila engkau diganggu, maka segeralah mohon perlindungan kepada Allah dari godaannya, sesudah itu meludah ke sebelah kirimua 3 kali!" Kata Usman; "Setelah aku lakukan yang demikian, maka dengan izin Allah godaan seperti itu hilang."

 • Fadilat Amal

  “Rasulullah s.a.w. pernah ditanya; Apakah amalan yang paling utama? Baginda bersabda; Beriman kepada Allah. Sahabat bertanya lagi: Kemudian apa? Rasulullah s.a.w. bersabda ; Jihad pada jalan Allah iaitu berjuang pada jalan Allah dan sahabat bertanya lagi: Kemudian apa? Rasulullah s.a.w. bersabda ; Haji Mabrur iaitu ibadat Haji yang diterima.”

 • Ikatan & Simpulan

 • Advertisements

Presiden PAS Seru Unit Amal Tingkatkan Keupayaan

Posted by muhammadhanif di 16 November 2008

Salam Perjuangan…

KUALA LUMPUR, 16 Nov – Presiden PAS, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang, semalam menyeru Unit Amal PAS agar bersaing dengan lebih gigih dengan badan amal bukan Islam.

Katanya, Unit Amal melalui Yayasan Amal di peringkat antarabangsa perlu membuktikan keupayaan mereka untuk sama-sama memberi bantuan kepada mana-mana pihak yang mengalami krisis di negara mereka.

Ustaz Hadi berkata demikian ketika berucap di Majlis Silaturrahim dan Muhasabah Amal, di Glenmarie, Shah Alam, semalam.

Menurut Ustaz Hadi, Unit Amal perlu menjadi satu pasukan pertama yang tiba di mana-mana negara yang mengalami krisis seperti masalah gempa bumi, krisis politik atau apa jua masalah yang dihadapi negara terbabit.

Dalam pada itu, beliau turut merakamkan penghargaan terhadap Unit Amal yang proaktif menjayakan misi bantuan kepada pihak-pihak yang memerlukan, khususnya di peringkat antarabangsa.

Sementara itu, majlis tersebut diadakan bagi meraikan petugas-petugas Unit Amal yang sentiasa bersedia berkhidmat dengan PAS, selain meneruskan misi kemanusiaan di seluruh negara.

Turut hadir dalam majlis itu ialah Pengarah Pilihan Raya PAS Pusat, Dato’ Mustafa Ali yang juga Pengerusi Harakah, Exco kerajaan negeri Selangor, Dr Halimah Ishak dan Setiausaha Politik MB Perak, Misbahul Munir Masduki, dan Pengerusi Yayasan Amal Malaysia, Husin Ismail. – harakahdaily

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: