Jabatan Amal Kelantan

Dewan Pemuda PAS Negeri Kelantan

 • Selamat Datang

  Image

  Terima kasih kerana telah mengunjungi blog Jabatan Amal Kelantan. Laman ini sedang dalam pembangunan. Segala komen & cadangan amat dialu-alukan. • Sumbangan Diperlukan

  Jabatan Amal Kelantan amat mengharapkan sumbangan kewangan dalam meneruskan gerak kerja dalam membantu masyarakat. Sumbangan tuan puan boleh disalurkan ke akaun Jabatan Amal Kelantan, No. Akaun Bank Islam (BIMB) : 03018010118457. Segala sumbangan yang diberikan diucapkan ribuan terima kasih.

 • Kiriman Terbaru

 • Sejarah

  Pada Satu hari dalam ini telah berlaku satu peperangan saudara dikenali dengan nama Perang Jamal (Perang Unta). Inilah peperangan saudara pertama dalam sejarah Islam.

 • Hadith Pilihan

  Usman bin Abi Ash r.a. bertanya; "Ya Rasulullah, aku sering diganggu syaitan dalam solat, sehingga bacaanku menjadi kacau kerananya. Rasulullah s.a.w. bersabda; "Ya, yang demikian itu memang gangguan syaitan yang dinamakan Khinzab. Kerana itu apabila engkau diganggu, maka segeralah mohon perlindungan kepada Allah dari godaannya, sesudah itu meludah ke sebelah kirimua 3 kali!" Kata Usman; "Setelah aku lakukan yang demikian, maka dengan izin Allah godaan seperti itu hilang."

 • Fadilat Amal

  “Rasulullah s.a.w. pernah ditanya; Apakah amalan yang paling utama? Baginda bersabda; Beriman kepada Allah. Sahabat bertanya lagi: Kemudian apa? Rasulullah s.a.w. bersabda ; Jihad pada jalan Allah iaitu berjuang pada jalan Allah dan sahabat bertanya lagi: Kemudian apa? Rasulullah s.a.w. bersabda ; Haji Mabrur iaitu ibadat Haji yang diterima.”

 • Ikatan & Simpulan

 • Advertisements

Kejuaraan Cub Prix AAM Petronas Sprinta Malaysia 2008, Tesco Lembah Sireh, Kota Bharu

Posted by Jabatan Amal Kelantan di 12 Jun 2008

Kota Bharu 7 – 8 Jun. – Kejohanan Cub Prix AAM Petronas Sprinta Malaysia pusingan 4 telah berlangsung di Tesco Lembah Sireh.

Jabatan Amal Kelantan telah menghantar seramai 50 orang Unit Amal untuk berkhidmat sebagai pegawai keselamatan bersama-sama dengan Rela, Bomba, PBSM dan lain-lain. Ust Zamri Mat Yusoff – Timbalan Pengarah I mengetuai Jabatan Amal Kelantan untuk bertugas di kejohanan tersebut.

Sementara itu Ust. Hj. Nasrudin Hj. Hassan At Tantawi berkesempatan sama dengan Jabatan Amal Kelantan sebagai VIP.

Beliau berkata “Sebelum ini saya bukan sahaja tidak berkesempatan untuk menyaksikan kejuaraan sukan motosikal ini malah tidak “boleh” hadir ke litar kerana saya merasakan sangat tidak sesuai untuk berada di situ ekoran kawasan litar akan dihiasi oleh gadis litar yang tentunya berpakaian sangat menjolok mata.”

Tambah beliau lagi “Berbeza penganjuran Kejuaraan di pusingan 4 ini, apabila Kota Bharu Bandaraya Islam menjadi lokasinya. Gadis litar tidak dibenarkan dan gadis promoter yang bertugas di gerai atau kaunter masing-masing dikehendaki bertudung.”

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: